Zoekt u een ATLAS.ti cursus voor de eigen data-analyse of voor uw studenten?

Lees meer >

Zoekt u een onderzoeker, adviseur of projectleider op het gebied van LHBT, gender en levensbeschouwing?

Lees meer >

Zoekt u een ervaren (hoofd)redacteur of tekstschrijver die bruggen slaat tussen wetenschap en maatschappij?

Lees meer >

Tekst & Redactie

Staart u zich blind op uw eigen tekst? Een frisse blik kan u helpen uw boodschap helder en overtuigend over te brengen. Wilt u voorkomen dat uw paper, proefschrift of beleidsstuk waaraan u zolang inhoudelijk heeft gesleuteld, ongelezen blijft? Ik help u met concrete suggesties op elk niveau en voor elk medium. Maar ik kan u ook fundamenteler van dienst zijn en optreden als tekstschrijver of schrijfcoach.

Ervaring

Als (eind- en hoofd)redacteur werk ik en heb ik voor diverse soorten media gewerkt: boeken (Humanistisch Archief), vakbladen (Waardenwerk), wetenschappelijke tijdschriften (Tijdschrift voor Genderstudies), journalistieke producten (Tijdschrift LOVER), laagdrempelige ledenbladen (De Kroon) en websites (Filosofie oost-west, EP-Nuffic). Maar ook voor een grondige redactie van een onderzoeksvoorstel draai ik mijn hand niet om. Elk medium kent zijn eigen valkuilen. Laat mij u helpen die succesvol te omzeilen.

Hoe redigeer ik?

Mijn kracht ligt in de tekstopbouw: het kritisch doorlichten van de structuur van uw totale tekst, maar ook van uw alinea’s en zinnen. Redactie met het oog op de lezer, het bewaken van de boodschap en met behoud van uw stijl. Op zoek naar eenvoud zonder het te versimpelen, zoals Einstein het zou uitdrukken. Het liefst werk ik met beginnende schrijvers: auteurs die moeite hebben met wetenschappelijk of juist journalistiek schrijven. Maar u kunt mij ook goed inzetten om een totaal project te leiden: van het zoeken naar auteurs tot het afstemmen met de vormgever, drukker en websitebouwer.

Schrijfcoach

Studenten die hun scriptie maar niet van de grond krijgen en meer nodig hebben dan scriptiecorrectie, kan ik ook helpen – mits de betrokken begeleiders daarmee akkoord zijn. Loopt u in uw onderzoek vast? Staart u al weken naar een leeg scherm en begint de deadline te naderen? Als ervaren redacteur en scriptiebegeleider help ik u over die schrijfdrempels heen. Ik richt mij zowel op het proces als het product. Uiteraard schrijf ik niet de scriptie voor u.

Tekstschrijven

Tekstschrijven of ‘content ontwikkelen’ is een vak apart. Als tekstschrijver beweeg ik mij graag op het snijvlak van wetenschap en journalistiek. Mijn talent is het vertalen van ingewikkelde wetenschappelijke en filosofische inzichten naar toegankelijke (web)artikelen. Met het doel om de wetenschap uit haar ivoren toren te halen. Voor teksten, rapportages, interviews of achtergrondverhalen op het gebied van gendergelijkheid, sociale bewegingen, LHBT-emancipatie, de jaren zestig en levensbeschouwing bent u helemaal bij de juiste persoon terecht gekomen. Zoals u verder kunt zien aan mijn publicaties.

Tarief

Prijzen zijn altijd op maat. Voor het corrigeren en redigeren van scripties van studenten en proefschriften van promovendi reken ik een gereduceerd tarief. Tekstschrijven kan ik vaak btw-vrij aanbieden en studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Neem nu contact op en vraag een offerte aan

Loopt u in uw onderzoek vast?

"Als ervaren redacteur en scriptiebegeleider help ik u over die schrijfdrempels heen"