Zoekt u een ATLAS.ti cursus voor de eigen data-analyse of voor uw studenten?

Lees meer >

Zoekt u een onderzoeker, adviseur of projectleider op het gebied van LHBT, gender en levensbeschouwing?

Lees meer >

Zoekt u een ervaren (hoofd)redacteur of tekstschrijver die bruggen slaat tussen wetenschap en maatschappij?

Lees meer >

Over mij

Vrienden beschrijven mij als een kritische, ondernemende vrouw die open en ruimdenkend in de wereld staat. Een doener en een denker dus. Dat klopt ook wel: ik word zowel blij van het snel afvinken van een lange to do-lijst als het doorgronden van een stevig filosofisch werk.

Dat valt ook aan mijn werkzaamheden te zien. Dankzij mijn baan als AIO aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik mij grondig kunnen verdiepen op de betekenis van politiek en emancipatie in sociale en levensbeschouwelijke bewegingen in de jaren zestig in Nederland. 3 oktober 2016 resulteerde dit in een succesvolle verdediging van mijn proefschrift: Alles werd politiek. De verhouding tussen het politieke en het persoonlijke in de humanistische en de homolesbische beweging in Nederland, 1945-1980. Mijn promotieonderzoek is een mooie kans geweest, waarvan ik veel heb geleerd. Zowel voor als tijdens mijn baan als AIO en trainer ATLAS.ti heb ik langere en kortere klussen als freelance redacteur, docent en onderzoeker verricht. Na dit onderzoek, dat vooral mijn beschouwende, denkende kant aansprak, had ik sterk de behoefte om mij zelf een actievere bijdrage aan de emancipatie te leveren. Sinds april 2016 werk ik als coördinator bij Transgender Netwerk Nederland. In die functie regel ik alle projecten van deze stichting die bijdragen aan de emancipatie en acceptatie van trans personen in Nederland.

De behoefte aan afwisseling had ik van jongs af aan. Ik besloot niet voor niets tot een multidisciplinaire opleiding als Humanistiek. Maar dat was niet genoeg. Ik vulde mijn studie aan met een reeks bijvakken in statistiek, filosofie, religie en interculturele communicatie, en liep stages in onderzoek en het uitgeefvak – en alles het liefst in het buitenland. Hoewel ik nu in Nederland geworteld ben, blijf ik op zoek naar afwisselend werk, zowel in onderwerp als benodigde vaardigheid. Het liefst werk ik op het snijvlak van wetenschap en journalistiek. Daarbij zoek ik vaak die projecten op die een steentje bijdragen aan het humaniseren van de samenleving.

Bekijk verder mijn CV